Kitaplar:
- Deniz Vardar, Isabelle Depret (Der.), Siyaset ve Kültür Kesişmesi. Entre Politique et Culture. Intersection of Politics ans Culture, Hümanist Kitap Yayıncılık, İstanbul, 2019.
Siyaset ve kültür kesişmesi günümüz dünyasının temel sorunlarından biri. Politika ve kültürün kesişme alanı siyasal projelerin biçimlendirmeye çalıştığı kültürü ve siyasal alanı oluşturan kültürel dinamikleri içeriyor. Kültür, genellikle, bir grubun toplumsallaşma yoluyla üyelerine aktarılan belli değer ve nitelikleri tanımlarken, kültür normlarının üretilmesinde ve yeniden yorumlanmasında bireylerin etkin rolleri yanında kültürel kimliklerin gelişimi de önem taşıyor. Kültür; toplumsal, siyasal, kurumsal alanlardaki tercihlerin gerçekleşmesi ve doğrulanması düzleminde nitelendirme sürecinden meydana gelen özel bir değer. 20. yüzyıldan bu yana, meşruiyetini kültürel bir ulusal birliği temsil etmekten alan ulus devletlerin ortaya çıkışı bu iddiayı güçlendirmekte. Bu eser Marmara Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün 30. Kuruluş Yıldönümü anısına hazırlanmıştır.
- Ömer F. Genckaya, Subidey Togan, Ludwig Schulz, Roy Karadag (Coordinator), Sustainable Governance Indicators, 2017.
- Ömer F. Gançkaya, Financing political parties and electoral campaigns in Turkey, Party Politics in Turkey A Comparative Perspective, Edited by Sabri Sayarı, Pelin Ayan Musil, Özhan Demirkol, Routledge, 2018.
- İhsan Oğuz Bakkalbaşı, Tarihsel Süreç İçerisinde Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi: Varoluşu ve Gelişimi.
- Aslı Ege, Fouad Nohra, Où va la Turquie? Etude des Mutation Politiques Récentes (2000-2011), Les Points sur les i.
- Metin Sarfati'nin Uygarlığın Bunalımı. Psikanalizin ve İktisadın Kavşağında Bir Analiz Denemesi, Arvana Kitapları.
- Ayşe Sıla Çehreli, "Les Magistrats Ouest-Allemands Font l'Histoire. La Zentrale Stelle de Ludwigsburg", L'Harmattan.
- Prof. Dr. Ayşegül Yaraman'ın Türkiye'de Kadınların Siyasal Temsili: Dişiliksiz Siyaset, 2. Basım, Bağlam Yayınları.
- Ayşe Sıla Çehreli, "Témoignage du Khurbn", Kimé.
- Tarabya Çalışmaları 20. Yıl Armagan Kitap
Makaleler:
- Merve Özdemirkıran, "Kronik: 2017 Fransa Cumhurbaşkanlığı Seçimleri", A.Ü. SBF Dergisi, Cilt 72, Sayı 3, 2017
- Merve Özdemirkıran ve Selcen Öner, "Uluslararası İlişkiler Disiplininin Eril Dili ve Tükiye'de Kadın Uİ Akademisyenlerinin Disiplinin Eril Diline Bakışları", Alternatif Politika, Feminist Uluslararası İlişkiler Özel Sayı, Ekim 2017
- Merve Özdemirkıran, Selcen Öner, “Türkiye’de Kadın Uluslararası İlişkiler Akademisyenlerinin Profili : Marmara Bölgesi", Fe Dergi: Feminist Eleştiri, 2017.
- İhsan Oğuz Bakkalbaşı, "Human Investment and Human Resource Management in Banking Sector and Their Impact on the Profitability of Private Commercial Banks in Turkey between 2009 And 2015", Canadian International Journal of Social Science and Education, Vol. 11, May 2017
- Ebru Bulut,"Üniversitelerde Strateji Geliştirme Sürecinde Uygulamalı Durum Analizleri", Üniversitelerde Strateji Geliştirme Sürecinde Uygulamalı Durum Analizleri.
- Ümit Yazmacı, "Le Protocole de l'Etat Turc comme champ de bataille symbolique entre laïques et religieux de l'avènement de la République au gouvernement AKP", Droit et Religion, no.6, Université d'Aix Marseille.
- Isabelle Dépret, "Le patrimoine bektachi- alévi de Thrace grecque au début du xxıe siècle. Héritage délaissé, partagé, disputé ?", Anatoli, CNRS.
- Deniz Vardar, “Siyasal Bütünleşme projeleri ve “Dışlayıcı Söylem”(saflaştırma arayışı) gerilim hattında AB ve Türkiye örneği”, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi dergisi, -Yaşar Gürbüz’e Armağan-, Cilt: XI, Sayı 2, Vol. XI, No.2, 2014 ; Cilt: XII, Sayı: 1, Vol XII, No.1, 2015, İstanbul, 2016.
- Sübidey Togan, Ömer Faruk Gençkaya, Recent developments in Turkish economy, Orient,III/ 2017.
- Ömer Faruk Gençkaya, Türkiye’de Siyasetin Finansmanı, Türkiye'de Siyasal Yaşam: Dün, Bugün, Yarın, Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016.
- Ömer Faruk Gençkaya, "New Public Management Approach and Ethical Issues in Local Administrations in Turkey".
- Ömer Faruk Gençkaya, Umut Gündüz, Damla Cihangir Tetik, "Siyasetin Finansmanı ve Şeffaflık".
- Alihan Gök, "Arap Baharı Penceresinden Toplumsal Adaleti Yeniden Düşünmek", Arap Baharı Üzerine Değerlendirmeler, (Ed.) Armağan Gözkaman, Perihan Pakyon, Detay Yayıncılık.
- Metin Sarfati'nin "17. Yüzyıl Fransız Klasiklerinden, Smithyen Ekonomi Politiğe "Karakter" ve Analizi", Edebiyattaki İktisat, (Ed.) Çınla Akdere, Derya Güler Aydın, İletişim Yayınları.
- Metin Sarfati'nin "Üniversal Enternasyonal Sarmalında Marx ve "Yahudi Sorunu", (Ed.) Sevinç Orhan, Serhat Koloğlugil, Altuğ Yalçıntaş, İktisatta Bir Hayalet: Karl Marx, İletişim Yayınları.
- İhsan Oğuz Bakkalbaşı, "Küresel Rekabet Ortamında Liderlik", (Ed.) Müge Leyla Yıldız" Liderlik Çalışmaları, Beta Yayınları.
- Ümit Yazmacı'nın "Les formes intellectuelles de résistance à l'intégration européenne en Turquie" (Ed.) Emel Parlar Dal, La politique turque en question. Entre imperfections et adaptations, L'Harmattan.
Konferanslar:
- Deniz Vardar, “Avrupa ve Yükselen ‘Aşırı Sağ’ – Fransa Örneği”, İstanbul Aydın Üniversitesi - Batı Araştırmaları merkezi Konferans dizisi, 2016, İstanbul.
Bu sayfa Department of Political Science and Public Administration (French) tarafından en son 26.09.2019 19:41:53 tarihinde güncellenmiştir.